mobile logo

APK keuring

APK keuring Leeuwarden

De APK keuring is een verplichte algemene periodieke keuring van uw auto. In Nederland is deze controle wettelijk verplicht. De keuring dient bij een speciale APK-keuringsstation te gebeurden. Autobedrijf Hoekstra is een onafhankelijk APK-keuringsstation in Hylaard, vlakbij Leeuwarden! We vinden het erg belangrijk dat u eerlijk advies krijgt over de staat van uw auto. Daarnaast hameren we nooit op onnodige reparaties. Als u uw auto laat nakijken door onze professionals bent u verzekerd van een eerlijke APK door onze gediplomeerde monteurs. We voeren APK’s uit voor elk merk en elk type auto. Breng ook uw auto nu langs voor een eerlijke APK!

Testen op veiligheid en milieueisen

Zoals gezegd staat APK voor Algemene Periodieke Keuring. Tijdens deze keuring testen we uw auto onder andere op veiligheid. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de remmen, banden en autogordels. Daarnaast moet uw auto ook voldoen aan diverse milieueisen. Met een APK roetmeting controleren we bijvoorbeeld de uitstoot van uitlaatgassen bij dieselauto’s.

Wanneer is het tijd voor een APK keuring?

Het soort brandstof van uw auto heeft veel invloed op wanneer u een keuring moet laten uitvoeren. Hieronder hebben we voor u de globale richtlijnen opgesomd:

  • Benzine: nieuwe auto’s moeten na 4 jaar voor de eerste keuring. Daarna 2 keer om de 2 jaar. Vervolgens ieder jaar.
  • Diesel en LPG: nieuwe auto’s moeten na 3 jaar voor de eerste keuring. Daarna jaarlijks.

Daarnaast hebben de volgende twee factoren ook invloed op wanneer u een APK moet laten uitvoeren:

  • Het gewicht van uw auto,
  • De leeftijd van uw auto.

Wanneer moet mijn auto voor een APK keuring?

Wilt u direct weten wat de wettelijke datum is waarop uw auto gekeurd moet zijn? Check het op deze site van het RDW.

Een APK keuring is verplicht

Is uw auto niet (op tijd) APK gekeurd? Dan loopt u het risico op een boete! Daarnaast is het ook nog eens zo dat wanneer u in een ongeval betrokken bent en uw auto (nog) niet APK gekeurd is, de schade niet wordt vergoed door uw verzekering. Zorg er daarom voor dat uw auto altijd op tijd APK gekeurd is!

Maak nu een afspraak voor een APK 

Wij checken uw auto op alle APK punten. Zo gaat u snel weer veilig op weg. Bel 058 – 251 92 16 om een afspraak te maken of mail naar info@autobedrijfhoekstra.nl. Langskomen in Hylaard voor een APK keuring kan natuurlijk ook. Het is maar 15 minuutjes rijden vanuit Leeuwarden!