mobile logo

APK

APK keuring Leeuwarden

De APK keuring is een algemene periodieke keuring van uw auto. In Nederland is deze controle wettelijk verplicht. Autobedrijf Hoekstra is een onafhankelijk APK keuringsstation in Hylaard, vlakbij Leeuwarden. Als u uw auto laat nakijken door onze professionals bent u verzekerd van een eerlijke APK keuring door onze gediplomeerde monteurs. Wij voeren APK keuringen uit voor elk merk en elk type auto.

Testen op veiligheid en milieueisen

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Tijdens de keuring testen we uw auto op veiligheid. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de remmen, banden en autogordels. Ook moet uw auto voldoen aan diverse milieueisen. Met een APK roetmeting controleren we bijvoorbeeld de uitstoot van uitlaatgassen bij dieselauto’s.

Wanneer is het tijd voor een APK keuring?

Benzine: nieuwe auto’s moeten na 4 jaar voor de eerste keuring.
Daarna 2 keer om de 2 jaar. Vervolgens ieder jaar.
Diesel en LPG: nieuwe auto’s moeten na 3 jaar voor de eerste keuring. Daarna jaarlijks.

Wanneer uw auto een APK keuring nodig heeft hangt ook af van:
• Soort brandstof
• Gewicht van uw auto
• Leeftijd van uw auto

Weten wanneer uw auto voor een APK keuring moet?
Check het op de site van de RDW.

Een APK keuring is verplicht
Is uw auto niet APK gekeurd? Dan loopt u het risico op een boete en bestaat er bij een ongeval de kans dat autoschade niet wordt vergoed door uw verzekering. Zorg er daarom voor dat uw auto APK gekeurd is.

Maak nu een afspraak voor een APK keuring
Wij checken uw auto op alle APK punten. Zo gaat u snel weer veilig op weg. Bel 058 – 251 92 16 om een afspraak te maken of mail naar info@autobedrijfhoekstra.nl. Langskomen in Hylaard, op 15 minuten van Leeuwarden, voor een APK keuring kan natuurlijk ook.