mobile logo

Uw bandenspecialist

Met de winter om de hoek staan kou, regen en gladheid staat weer voor de deur! Maar wanneer moet u winterbanden onder de auto laten zetten? Dat leest u hier!

Temperatuur en risico’s

Wanneer denkt u dat het koud genoeg is voor winterbanden? Als de temperatuur onder de vijf graden komt? Of het vriespunt bereikt? Of is het alleen nodig wanneer u op wintersport gaat? Wellicht zal dit u verrassen: wanneer de temperatuur onder de +7 graden komt, dan is het tijd om te wisselen naar winterbanden! Doet u dit niet, dan zijn er aardig wat risico’s op de loer. Zomerbanden presteren namelijk veel minder goed wanneer de temperatuur onder de +7 graden zakt. De zomerbanden zijn dan ook een stuk gevoeliger voor barsten en uw remweg is in de koude maanden met zomerbanden veel langer dan met winterbanden. Een zomerband bevat minder natuurrubber dan een winterband, dit maakt de zomerband harder dan de winterband. Tijdens koude temperaturen glijdt u dus sneller en loopt u risico op ongelukken en gevaarlijke situaties.

Goedkope winterbanden

Wanneer u winterbanden zoekt, ziet u al enorme prijsverschillen. Dit komt omdat er bij de meeste garages een grote marge op winterbanden zijn. Maar bij Autobedrijf Hoekstra vinden wij het belangrijker dat u veilig op weg gaat, en dat de winterbanden binnen uw budget passen. Daarom kunt u exclusief bij ons terecht voor het kopen van banden voor exact de inkoopprijs. Zo gaat u dus altijd veilig op pad, binnen uw budget.

Wanneer het tijd is voor winterbanden

Wanneer het tijd is voor winterbanden dan bent u dus bij Autobedrijf Hoekstra in Hilaard aan het juiste adres. U komt simpelweg gewoon even langs en we bestellen de juiste banden voor u. Een belletje is natuurlijk ook zo gepleegd. Op 10 minuutjes rijden van Leeuwarden af, zijn we ook nog eens goed te bereiken. Niet alleen voor nieuwe winterbanden kunt u contact opnemen met ons, ook voor het balanceren van uw banden, autoschade, APK-keuringen, een grote of kleine beurt, en nog veel meer!

Volledige service bij uw bandenspecialist

Bij Autobedrijf Hoekstra bent u altijd verzekerd van volledige én betrouwbare service. Onze goed opgeleide monteurs helpen u zo weer veilig op weg. Naast volledige autoservice, bent u natuurlijk ook welkom om onze ruime aanbod occasions te komen bekijken. Ziet u er eentje waar uw hart sneller van gaat kloppen? Dan maken we een testritje, lopen we de auto bij langs en rijdt u weg in uw droomoccasion.