mobile logo

Het Hoekstra Team

Mark-Willem Hoekstra
Mark-Willem
  Pieter Miedema
  Pieter
   Louw Wobbes
   Louw

    Wat doe je het liefste in je vrije tijd?
    Ik ben gek op alles wat met snelheid te maken heeft. In mijn jonge jaren croste Pieter al. Sindsdien ben ik dol op autocross. Eén dag na het behalen van mijn rijbewijs heb ik mijn eerste autocross gereden. In 2007 ben ik clubkampioen geworden en vervolgens in 2010 weer. Ook vrij rijden op het circuit van Assen met een motor behoort tot één van mijn grootste hobby’s.

    Ben je altijd al werkzaam geweest in de autobranche?
    Ik ben opgegroeid met de garage. Al van kleins aan liep ik rond in de garage en heb me daardoor ook  altijd erg geinterreseerd in de autobranche. Ander werk heb ik daarom nog nooit gedaan.

    Heb je nog een tip wat betreft auto onderhoud?
    Bespaar nooit op banden of remmen. Deze zijn enorm belangrijk voor de veiligheid van uzelf en anderen!

    Wat doe je het liefste in je vrije tijd?
    Sinds het begin jaren 90 ben ik actief bezig met autocross. Na de geboorte van mijn zoon en dochter ben ik er even een paar jaar uitgeweest, maar inmiddels ben ik alweer een paar jaar begonnen. Als je eenmaal met dit virus bent aangestoken, dan is ophouden geen optie. Het zit er gewoon ingeroest; ik móét gewoon competatief meestrijden.

    Ben je altijd al werkzaam geweest in de autobranche?
    Ik ben van jongs af aan altijd bij Willem in de garage geweest. Naast mijn dienstplicht is autobedrijf Hoekstra daarom ook mijn enige werkgever geweest. Thuis hadden wij een boerderij maar deze werkzaamheden lokten mij totaal niet. Laat mij maar aan auto’s sleutelen; daar ben ik goed in.

    Heb je nog een tip wat betreft auto onderhoud?
    Vaak wordt er te lang gewacht met het verversen van olie. Dit leidt tot ernstige motorschade! Om dit te voorkomen houden wij onze onderhoudsbeurten na iedere 15.000 km, want de voorgeschreven 30.000 km is veel te lang.

    Wat doe je het liefste in je vrije tijd?
    Wanneer ik niet aan het werk ben houd ik me graag bezig met autosport. Ik rijd al meer dan 30 jaar in de stockcar F1 waarmee ik onder andere wereldkampioen ben geworden. Nieuwsgierig? Kijk dan op www.louwwobbes.nl voor meer informatie.

    Ben je altijd al werkzaam geweest in de autobranche?
    Eén jaar heb ik in de scheepstechniek gewerkt. Daarna ben ik maar snel weer teruggekeerd naar de autobranche.

    Heb je nog een tip wat betreft auto onderhoud?
    Controleer regelmatig de bandenspanning. Zo weet je zeker dat je veilig de weg op gaat. En vergeet daarbij natuurlijk niet de vloeistof controle: houd olie en koelvloeistof op peil!